Stormens krigare av Bernard Cornwell
150909 Warriors-of-the-storm


... heter nionde delen i Bernard Cornwells vikingaserie om Uhtred av Bebbanburg. 

En bräcklig fred är på väg att brytas ...

Kung Alfreds son Edward och hans respektingvande dotter Æthelflæd regerar i Wessex, Mercia och Östangeln. Men överallt omkring dem förbereder de rastlösa nordborna nya räder, ständigt på jakt efter bördiga länder och förmögna kyrkor. Uhtred av Bebbanburg, kungarikenas störste krigare, kontrollerar norra Mercia från den hårt befästa staden Ceaster. Men runt honom jäser oron. Nordbor i förbund med irerna, ledda av den vildsinte krigaren Ragnvald Ivarsson, inväntar stöd från northumbrierna, och deras gemensamma styrkor riskerar av bli Uhtred alltför övermäktiga. Det växande hotet till trots är både Edward och Æthelflæd ovilliga att rida ut från sina befästa borgar. Vem kan man egentligen lita på nu när Uhtreds egen dotter gift sig med Ivarssons bror? Det finns inga lätta vägar att anträda när familj och lojalitet, personlig ärelystnad och politiska förpliktelser, kolliderar. Såvida man inte är en krigare med ovanligt stort mod. Som Uhtred. Kanhända är hans stund nu äntligen kommen ...

Översättningen är i sitt slutskede och utkommer i januari på Bazar Förlag.

Cornwell har även avslutat arbetet med den tionde delen i serien. Den heter The Flamebearer och kommer ut i Storbritannien i höst.

Under 2016 håller dessutom BBC på att spela in andra säsongen av teveserien Last Kingdom, som bygger Cornwells vikingaserie, och SVT har redan gjort klart med den.

Share