Selfies – Adler-Olsens Q7

160908 Selfies
Jussi Adler-Olsens sjunde del i serien om avdelning Q vid 
Köpenhamnspolisen heter Selfies och utkommer 6 oktober i Danmark.

Avdelning Q:s brokiga skara står inför en större utmaning än någonsin, både yrkesmässigt och personligt. Rose har nämligen hamnat i svår knipa när hon sjunkit ner i ett psykotiskt moras med trådar som sträcker sig långt bakåt i hennes mörka förflutna, till en tid då ett fasansfullt brott kan ha begåtts.

Inne på Huset har det gått upp för polisledningen att uppklarningsprocenten på avdelning Q ligger långt under det förväntade. Utan Roses hjälp tvingas de övriga tre medlemmarna – den karismatiske chefen Carl Mørk, mystiske Assad och nye Gordon, – kämpa för att överbevisa ledningen att de förtjänar att få fortsätta. Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor, alltmedan nya brott planeras någon helt annanstans. Är händelserna orelaterade eller döljer sig en koppling någonstans i dessa brott? 

Avdelning Q står inför nya utmaningar. Fyrklövern har förlorat ett blad, men betyder det också att turen runnit ut för dem? Går en nedläggning av avdelning Q att undvika och går det överhuvudtaget att få stopp på morden i Köpenhamn?

Utkommer på Albert Bonniers Förlag i vintern.
Share